"Знаем, че помагате на много хора всеки ден и че най-вероятно дори не се сещате кои сме точно ние, но знайте, че ние никога няма да Ви забравим и никога няма да забравим Доброто, което ни дадохте."

Катерина Маринова

Две момчета седят и четът книжки

До Бренер Груп, проф.Търаш и целия им прекрасен екип,

Ние сме Катерина и Явор Маринови и бихме желали да Ви благодарим за всичко, което направихте за нас.

През Април 2017 беше първия ни преглед в Истанбул. След стимулация, се наложи да изчакаме няколко месеца и на 1ви Август 2017, бяха поставени 2 ембриона в мен. На 14ти Март 2018 се родиха и двете ни прекрасни момченца, Калоян и Самуил. Тогава и нашите сърца най-накрая се изпълниха с чиста любов и благоденствие.

Знаем, че помагате на много хора всеки ден и че най-вероятно дори не се сещате кои сме точно ние, но знайте, че ние никога няма да Ви забравим и никога няма да забравим Доброто, което ни дадохте.

С това писмо също бихме желали да бъдем полезни и на други хора с репродуктивни проблеми. Ние, разбира се, не сме доктори, но информацията, която ще предоставим като пациенти, със сигурност ще помогне на хора интересуващи се от Ин Витро в Турция.

Две малки момчета стоят пред прозорец

Тъй като сме минали през целия път на Ин Витро, най-чистосърдечно Ви предоставяме следната информация (от гледната точка на пациент) и чрез това писмо се съгласявам същата или част от нея да бъде публикувана в сайтове, профили и всякакви публични платформи.

1/ цени – при нас излезе 10-11 000лв. Това включва всичко – стимулации, разходи по транспорт, храна, хотел, лекарства. Трябва да уточня, че при нас не се наложи да правим генетични тестове или други манипулации. Казвам манипулации, защото понякога ако професорът прецени, може да се наложи да се правят малки операции и т.н. с цел разбира се забременяване и износване.

2/ транспорт – ние (както и много други българи) избрахме да пътуваме по време на стимулации и т.н с кола. Общо ходихме до Истанбул с колата ни 10 пъти. При 3 от тях останахме няколко дни там в хотел за няколко нощувки. Реално погледнато не се налагаше и да стоим там през цялото време. Дори по време на стимулацията, която траеше 10 дни, ходихме 3 пъти до там. Но това е наш избор, някои биха предпочели да останат там през цялото време.

Ако нямате кола или предпочитате да отидете до там с автобус или самолет – също е ок. Шофьор от болницата ще ви чака на автогарата/аерогарата и съответно ще ви заведе до болницата. (просто сървиза на Турция е нива над нас… )

3/ Хотел – принципно може човек сам да си намери хотел, но ние предпочетохме да се доверим на Бренер. Намериха ни приличен хотел с включена закуска за 35Е на вечер за стая. Колата оставихме в паркинга на болницата, а съответно един от шофьорите на болницата ни закара до хотела и съотвено върна в болницата, когато трябваше.

4/ Болнично обслужване – преводачка – по време на целия престой в болницата с нас беше преводачка, която освен че превеждаше, помагаше и да минем по-бързо през различните кабинети. На пример при запазен час за 9ч сутринта, сме чакали максимум 30мин. Всичко се случва много бързо и по същество. Важно е да спомена, че през времето в което бяхме в БГ имахме връзка с Бренер по вайбър. Там всекидневно получавахме информация относно развитието на ембрионите, последващи прегледи, прием на лекартва и .. какво ли още не. В рамките на деня ни отговаряха за всичко, което питаме. Дори въпросите да бяха строго лекарски, те се свързваха с професора и отговаряха в рамките на същия ден – професорът – Евала на този човек от всичките 10 пъти, когато ходихме го видяхме само 2 пъти. Първо на първия преглед и после чак на трансфера. През останалото време неговия екип, състоящ се от може би 20 лекаря/сестри/лаборанти и т.н. ни обслужваха. След всеки преглед, се записваха резултати в личния ми картон. Всяко едно решение относно моето медицинско „развитие“ се консултираше с професора и после ми казваха как продължаваме. Реално погледнато, това е много добър метод на работа, защото човекът може да прегледа много повече хора. Всичко там е много организирано….

5/ Лекарства – там лекарствата освен че са по-качествени, са и по-евтини. Докато бях в БГ (че и по време на бременността), намираха начин да ми изпратят нужните лекарста. Голям плюс!!!

6/ Преглед – първичен преглед – задължително на 2-ри ден от цикъла. Да, странно е.. и на мен така ми се стори, но така го правят там. Всичко от гледна точка на хигиената е съобразено и няма какво да се притесни човек

За повече информация относно лечение, процедура или болници свържете се с нас

Свържете се с нас