Лечение и диагностика на рак на простатата

Ракът или аденокарциномът на простатата, е злокачествено онкологично заболяване, което се развива от епителните клетки на алвеоларните клетъчни жлези на простатата и в момента е основната причина за смъртността от рак при мъжете на над средна възраст, както и при почти 10% от мъжете до средна възраст.

Причините, които засягат появата на тази патология за съжаление, все още не са точно установени. Според уважавани учени обаче определена роля играе хормоналният дисбаланс, а именно увеличаването на тестостерона в кръвта. В допълнение значителни предразполагащи фактори са: наследствена обремененост, злоупотреба с мазни храни, контакт с кадмий, наличие на хронични заболявания на простатната жлеза и предишна вазектомия и други.

Симптоми при рак на простатата

Клинично ракът на простатата се проявява с доста неспецифични симптоми, които трябва да бъдат оценени от квалифициран специалист, за да се изключи / потвърди диагнозата. Това може да бъде: често, неудобно и / или болезнено уриниране, прекъсване на потока на урината, затруднено начално уриниране, невъзможност за контрол на процеса на уриниране, усещане за непълно изпразване на пикочния мехур, проблеми с ерекцията, наличие на малки кръвни съсиреци в еякулата, болка в лумбалната област, в бедрата, костите, немотивираната загуба на тегло и т.н.

Клиниките, които ще ви предложим, предлагат пълна висококачествена диагностика на рак на простатата с помощта на най-точното лабораторно оборудване и съвременни технологии за образна диагностика. На първо място, лекарите провеждат ректално дигитален преглед или колоноскопия (колоноскопия), а след това насочват пациента към трансректална ехография на простатната жлеза, биопсия на нейните тъкани, кръвен тест за простатен специфичен антиген PSA, както и остеосцинтиграфия или компютърна томография за откриване на метастатични лезии.

За всеки пациент, в съответствие с резултатите от проучванията, като се вземат предвид общото му здравословно състояние, възраст и други важни критерии, се разработва индивидуална програма за лечение.  Специализираните клиники, с които работим предоставят всички съвременни методи за хирургично лечение на рак, включително простатектомия с отворен тип, лапароскопска и асистирана хирургия с робот Da Vinci. Фокусът върху прилагането на оперативен подход Ви позволява да поддържате нормалната работа на сфинктерния апарат на пикочния мехур и сексуалната функция.

За лечение на рак на простатата, може да се предпише лъчетерапия, по-специално тя се използва като алтернатива на хирургическата интервенция в случаите, когато това не е възможно по една или друга причина. В този случай, в зависимост от клиничната ситуация, лекарите може да използват радиохирургични процедури („Кибер-нож„) и брахитерапия, т.е. локално облъчване на простатната жлеза чрез въвеждане в нея на специални радиоактивни вещества.

Химиотерапия при рак на простатата може да бъде предписана, както преди операция за намаляване на обема на тумора, така и в следоперативния период за унищожаване на останалите ракови клетки след операция.

Лечение на рак на простатата в Турция

Лечението на каквото и да е онкологично заболяване, включително тумори на простатата, зависи от конкретния случай и препоръчителна технология за лечение. Бренер Груп ще насрочи безплатна онлайн консултация с избран специалист, който ще Ви разясни всички детайли и ще отговори на въпросите Ви. Работим с най-добрите лекари в Турция, а в партньорските ни онкологични отделения ще можете да се възползвате от най-модерните технологии и апаратури за диагностика и лечение. Ние се грижим за детайлите около престоя, настаняването и комуникацията, така че пациентите ни да се посветят изцяло на лечението си. Като дългогодишен партньор на множество болници и лекари в Турция, ние предоставяме на нашите клиенти възможно най-изгодните условия.

 

Вижте още:

За повече информация относно лечение и диагностика на рак на простатата свържете се с нас

Свържете се с нас