Лифтинг на ръцете (Брахиопластика)

Пластичната операция на ръцете е хирургическа процедура, при която се премахват увисналите кожи, подкожие и мазнини, образували се вследствие на значителна загуба на тегло, загуба на еластичността на кожата поради стареене и др. Оформя се контура на горната част на ръцете между рамото и лакътя. Целта на процедурата е ръцете да добият стегнат вид и пропорционалност спрямо останалата част на тялото. В някои случаи брахиопластиката е съчетана с липосукция на излишната мазнина на ръцете, в областите в които има натрупани мазнини.

Кога се препоръчва лифтинг на ръцете (пластична операция на ръце)

Тази процедура се препоръчва, ако имате:

  • Прекомерна мазнина в предмишницата. (липосукция на ръце)
  • Тежка увиснала кожа в аксиларната област (подмишниците) поради прекомерна загуба на тегло.
  • Отпусната кожа на предмишницата до лакътя поради дистрофични процеси, свързани с възрастта, водещи до загуба на еластичност и гладкост на кожата.
  • Нередности, старчески петна.

Техниката на операцията и нейните видове

Когато препоръчват брахиопластика, хирурзите определят метода на операцията. Може да се направи по два начина:

Трансаксиларен метод

Той включва малък разрез в аксиларната гънка с изрязване на кожата под формата на елипса. В този случай излишната мастна тъкан се изсмуква чрез вакуумна аспирация (липосукция на ръце) или се разрушава с помощта на високочестотни токове.

Провисващият сегмент се елиминира, а останалата кожа се изтегля до мястото на разреза. Белегът в резултат на тези манипулации е напълно скрит от подмишниците.

Този метод е подходящ за онези случаи, когато се предполага, че се отстранява малка площ от кожата.

Класическият начин

Разширен тип операция, предназначена да повдигне значителни участъци от увиснала кожа по цялата повърхност на рамото.

В този случай хирургът прави два перпендикулярни разреза по вътрешната страна на ръката до лакътната става и в близост до подмишницата. Благодарение на Т-образния разрез е възможно да се премахне цялата отпусната тъкан дори на онези хора, които са противопоказани при липосукция.

Бренер Груп работи с най-добрите пластични хирурзи в Турция. Ние предлагаме безплатни онлайн консултации и организираме всички видове медицински прегледи и процедури, свързани с диагностика, лечение на заболявания или процедури от естетичната хирургия. Благодарение на дългогодишния си опит и установени контакти с клиники в Турция, ние имаме възможност да предоставим на нашите клиенти конкурентни цени.

Вижте още:

За повече информация относно пластични хирурзи за брахиопластика свържете се с нас

Свържете се с нас