Лечение на рак на черния дроб

Според статистиката на практика най-вече се срещат вторични, т.е. метастатични злокачествени тумори на черния дроб.

Първичният рак на черния дроб, произхождащ директно от клетките на този орган, е доста рядка онкопатология.

Като фактори за повишен риск учените посочват хранителните особености, наследственото предразположение, контакта с арсен, афлатоксини (канцерогенни микотоксини), тютюнопушенето, влиянието на климата, географското местоположение, лекарствената терапия, алкохолната интоксикация, вирусните заболявания, по-специално вирусен хепатит, който се счита за причина на около 80% от всички случаи на хепатоцелуларен карцином.

Характерните особености на клиничната картина при първичен рак на черния дроб са с незабележимо начало и неспецифични симптоми. В резултат на това доста често диагнозата се установява вече в напреднал стадий на онкологичния процес. За първи път пациентите отиват при лекаря около два до три месеца след откриването на първите признаци на заболяването, основните от които са: обща слабост или т. нар. „Мързел в черния дроб“, загуба на апетит до пълното му отсъствие, дискомфорт, болка в десния хипохондриум.

По-късно се присъединяват жълтеница, асцит, подуване на крайниците, гадене, повръщане, кръвотечение от носа, нискостепенна температура, загуба на тегло и други.

Лечение на рак на черния дроб в Турция

Цената на лечението зависи от конкретния случай, диагноза, и препоръчителен метод на лечение. Бренер Груп ще насрочи безплатна онлайн консултация с избран онколог, който ще Ви разясни всички детайли и ще отговори на въпросите Ви. Като дългогодишен партньор на най-добрите болници и Онкологични отделения в Турция, ние предоставяме на нашите клиенти възможно най-добри условия. Ние ще се погрижим за организацията около престоя, настаняването и комуникацията, така че пациентите да получат необходимото спокойствие по време на лечението си.

Вижте още:

За повече информация относно лечение на рак в чужбина свържете се с нас

Свържете се с нас