Лечение на ракови заболявания

Всяка година в световен мащаб приблизително 15 милиона души се диагностицират с рак. В днешно време ракът се причислява към лечимите заболявания, но е важно да се открие навреме и да се вземе най-правилното решение за лечение.

В болниците, с които работим, плановете за лечение на всеки пациент се изготвят от мултидисциплинарен екип от специалисти от отделенията по радиология, нуклеарна медицина, онкология, радиоонкология и патология.

По време на провеждане на терапията, в зависимост от нуждите на пациента с него работи и екип по палиативни грижи, който включва алголог- специалист по овладяване на болката, диетолог и психолог.

Хирургично лечение

Целите на хирургичното лечение могат да бъдат различни:

1. Премахване на целия тумор

В случаите на цялостно отстраняване на тумора голямо предимство е така наречения Frozen метод, който позволява пълното почистване на тумора. Докато операцията продължава, се праща материал от околната тъкан в хистологичното отделение, за да се провери под микроскоп дали има остатък от тумора на клетъчно ниво, а операцията се прекратява при цялостно изчистване на тумора. Операцията може да бъде осъществена с Кибернож, Гама нож, робот Да Винчи или други хирургични методи от съвременната медицина.

2. Премахване на част от тумора

В случаите, в които е невъзможно цялостното премахване на туморното образувание, се прибягва до частичното му отстраняване. При този вид операция целта е отстраняването на възможно най-допустима част от тумора.

Процедурата значително ще помогне за повишаване на ефективността на последващите лечения като химиотерапия, лъчетерапия и други лечения.

Химиотерапия

Какво е химиотерапия?

Химиотерапията е често използван метод при лечение на рак. Химиотерапията, която представлява лечение на тумора с медикаменти, предотвратява растежа и пролиферацията на раковите клетки, като ги уврежда.

В наши дни поради комбинацията на класически химиотерапии и лекарства от ново поколение се постига по-голям ефект върху тумора. Именно затова химиотерапевтичните лекове могат да включват повече от едно лекарство.

Химиотерапията се използва за лечение на рак според вида и стадия на рака, за предотвратяване на разпространението му, за забавяне на растежа на тумора и за унищожаване на ракови клетки, които са се разпространили в различни части на тялото. В някои случаи химиотерапията е единствената възможност за лечение, а понякога химиотерапията може да се прилага последователно или едновременно с други лечения (хирургия и лъчетерапия). Предоперативна химиотерапия може да се използва за свиване на тумора или за предотвратяване на разпространението му след операцията.

Здравен специалист в бяла лабораторна престилка, държащ стетоскоп, със замъглен болничен коридор на заден план, специализиран в бюст корекция.

Имунотерапия

Имунотерапията се използва при лечението на много злокачествени заболявания и е ефективна в различни етапи на ракови патологии. Основната му цел е да стартира имунната система на пациента за борба с болестта. За това се използват различни биологични продукти, които се произвеждат, като се използват най-новите методи на молекулярната химия и генното инженерство.

В началните фази на рака имунотерапията може да допълва основните методи на лечение, използвани за борба с рака, а в по-късните фази може да се използва и като основно лечение. Използването на имунотерапевтични лекарства значително подобрява прогнозата за лечение на рак и намалява риска от сериозни усложнения след агресивни методи на лечение.

Имунотерапията действа върху патологични клетки, без да засяга заобикалящата тъкан, така че този вид лечение се понася добре от всички категории пациенти и практически не предизвиква странични ефекти, за разлика от много други видове лечение.

Резултатът от лечението е способността на имунната система на пациента да възприема патологичните клетки като чужди и да се бори с тях. Доказано е, че имунотерапията в последните етапи на метастатичния рак може да доведе до състояние на ремисия.

Хормонална терапия

Хормоновата терапия е вид лечение, което включва добавяне, елиминиране или блокиране на хормони в тялото, за да се спре или забави растежът на раковите клетки. Някои видове рак, като рак на гърдата или рак на простатата, могат да бъдат причинени от хормони. Въпреки това, понякога същите хормони могат да забавят, да спрат или да унищожат раковите клетки. Хормонотерапията може да се използва в комбинация с други лечения на рак като лъчетерапия или химиотерапия.

Как действа хормоналната терапия?

Някои видове рак зависят от хормоните или са чувствителни към тях, тоест определени хормони са необходими за растежа и развитието им. Разбирането на ролята на хормоните е ключът към човешкото здраве. Хормоналната терапия може да забави или напълно да спре развитието на рак – чрез предотвратяване на растежа и възпроизводството на ракови клетки или чрез спиране на производството на определени хормони.

Насочена терапия

През последните години учените научиха много за молекулярните механизми, които помагат на раковите клетки да растат, да се размножават и да оцеляват. Новите знания са помогнали за създаването на нова посока в лечението на рака. Насочената терапия или лъчетерапия е една от най-новите разработки в лечението на рака. Тя инхибира развитието му на молекулно ниво. Насочените лекарства нарушават кръвоснабдяването на злокачествените клетки и противодействат на тяхното възпроизводство.

За разлика от стандартната химиотерапия, която засяга всички клетки на тялото, насочената терапия засяга само злокачествените. Нейната задача е да предотврати развитието на специфични молекули, участващи в растежа на тумора, за да се инхибира развитието и разпространението на болестта. Следователно, този вид лечение причинява по-малко странични ефекти.

Насоченото лекарство винаги има конкретна цел. Различните целеви лекарства действат различно: работят като лекарства за имунотерапия; блокират молекулярните сигнали, които причиняват разделянето на раковите клетки неконтролируемо; блокират молекулярните сигнали, необходими за растежа на нови кръвоносни съдове и храненето на тумори; правят туморните клетки чувствителни към химиотерапевтични средства и радиация; причиняват естествена смърт на раковите клетки, работят като лекарства за хормонална терапия. Насочената терапия може да се използва отделно или в комбинация с други методи на лечение.

Диагностика и лечение на ракови заболявания в Турция

Диагнозата рак е една от най-тежките в наши дни. И докато технологиите и методите за лечение се развиват и напредват, все още не съществува категорично и универсално средство за борба с това страшно заболяване. Много често лечението се състои от комбинация от няколко метода, като характерното винаги е индивидуалният подход при всеки отделен случай. Затова е изключително важно да се реагира бързо и да се потърсят най-точната диагностика, най-опитния специалист, и най-успешната технология на лечение за конкретния вид рак.

Неуредиците около лечението и усещането за обреченост и безсилие са лош съветник и източник на допълнителен, ненужен стрес за болните. Към нас се обръщат пациенти и техните близки, с молба да им осигурим не просто лечение, а увереност че получават възможно най-доброто към момента, загриженост и лично отношение. Всеки наш клиент става част от нашето голямо семейство – хора, на които сме съдействали през целия процес на лечение – от диагностиката и избор на правилния специалист, до организирането на пътуване, грижи по настаняването, превод и съдействие при комуникацията по време на целия престой и период на възстановяване. Сплотеният екип на Бренер Груп се бори заедно с Вас.

Колко струва лечение на рак в чужбина

Въпреки че при наличие на такава диагноза пациентите не жалят средства, е важно те да получат възможно най-доброто, а не задължително най-скъпото лечение. Често нашата здравна система не може да им предложи адекватно лечение, държавно или частно. В такива моменти пациентите търсят решение в чужбина, като Турция е най-предпочитан вариант, поради своята близост и силно развито здравеопазване. Болниците и клиниките, с които работим от години, прилагат най-успешните съвременни технологии и методи на лечение, в комплект с опитни специалисти от всяка област на медицината. Именно заради дългогодишното си сътрудничество, ние успяваме да осигурим на нашите клиенти възможно най-добрите условия. Поради естеството на нашата дейност и индивидуалния подход, е невъзможно да се състави универсален ценоразпис. Съветваме всеки наш клиент да се възползва от безплатните консултации, а конкретната цена се определя на база на изготвения план за лечение.

Наши клиенти ни потърсиха за:

За повече информация относно лечение на рак в Турция свържете се с нас

Свържете се с нас