Чернодробна трансплантация

Чернодробната трансплантация е заместване на органи за пациенти с необратимо, прогресиращо чернодробно заболяване. Този тип операция се извършва когато други алтернативни методи на лечение са изчерпани или липсват.

Основните показания за чернодробна трансплантация са:

  • Рак на черния дроб
  • Цироза
  • Остра черднодробна недостатъчност
  • Поликистоза на черния дроб
  • Вродена фиброза на черния дроб
  • Жлъчна атрезия
  • Саркоидоза на черния дроб
  • Наранявания на черния дроб

Техника на трансплантация на органи в Турция

Трансплантацията се извършва от два екипа от трансплантолози, които едновременно извършват вземане на проби от част от черния дроб на донора и замяна на отстранения черен дроб в реципиента. Част от черния дроб на донора се „вкарва“ в органа, отстранен от пациента.

Техниката на чернодробна трансплантация от жив донор е значително подобрена през последните години. Най-важният момент е координираната работа два големи екипа от трансплантолози и паралелното участие на микрохирурзите и рентгенолозите. Операцията за вземане на част от черния дроб от жив донор отнема 6-8 часа, а операцията по заместване на черния дроб при реципиента продължава 8-12 часа.

Трансплантация на черен дроб: следоперативен период

След операцията реципиентът прекарва няколко дни в интензивното отделение, след което се прехвърля в отделението по трансплантология, където ще получи рехабилитационно лечение още 10-15 дни.

Пациентът трябва да се подлага на амбулаторни прегледи. Целта на тези тестове е да се следи процесът на възстановяване на чернодробната функция и да се идентифицират възможните усложнения като инфекция, кървене и отхвърляне на трансплантирания орган. За да се контролира процесът на присаждане на нов черен дроб, може да се извърши пункционна биопсия на пациента.

В периода на възстановяване след трансплантация пациентът се подлага на интензивна физическа и психологическа рехабилитация. С течение на времето честотата на амбулаторните изследвания намалява, след като се намали рискът от инфекциозни усложнения и рискът от отхвърляне на трансплантирания орган.

Донорът може да бъде изписан от клиниката в рамките на седмица след операция по трансплантация на черен дроб, а след още две седмици може да се върне към обичайния си начин на живот.

Трансплантация на черен дроб в Турция

Бренер Груп си сътрудничи успешно с най-добрите специалисти по трансплантации на органи в Турция. Ние Ви осигуряваме безплатна онлайн консултация, по време на която можете да се запознаете с всички детайли около процедурата по присаждане на черен дроб и възстановителния период. Нашите услуги включват избор на лечебно заведение, подготовка на всички необходими документи, запазване на часове за преглед, и съдействие от всякакъв характер по време на престоя Ви в Турция.

Вижте още:

За повече информация относно трансплантация на черен дроб в Турция свържете се с нас

Свържете се с нас