Често задавани въпроси

За лечение и диагностика в Турция

Турция е една от водещите страни в света по предоставяне на висококачествени здравни услуги. Голяма част от лечебните заведения са акредитирани по европейски и световни стандарти. Наличието на най-новите технологии в сферата на медицината, както и географското разположение на страната, са също водещи фактори при избора на Турция за лечение или диагностика.

Медицинските услуги в развитите страни са значително по-скъпи в сравнение със същите в развиващите се страни. Причините за това са свързани с редица чисто икономически фактори, като икономическо състояние на страната, силата на националната ѝ валута, инфлацията, стандарта на живот и др. До 80% от разходите за лечение на едно заболяване или за извършване на естетическа корекция, могат да бъдат спестени, ако същото бъде проведено в друга държава.

Стандартно документите, които ще ви бъдат изискани са история на заболяването и изследвания, направени през последните 6 месеца. В случай на постъпване в лечебно заведение за инвитро, тогава трябва да представите и акт за граждански брак с партньора си. Не на последно място – валиден документ за пътуване извън страната (лична карта или задграничен паспорт).

В голяма част от случаите не е нужно да превеждате документите си предварително, ако изберете да работите с нас. При първоначалните разговори със специалистите, ние имаме за задача да синтезираме цялата информация на база конкретния казус. В редки изключения и при по-специфични заболявания, лекарите могат да изискат превеждането на цялата документация на английски език.

Ако изберете Brenner Group за организиране на вашето лечение или диагностика в Турция, като част от услугата получавате и преводач, който ще бъде до вас по време на целия процес.

В Brenner Group поемаме пълен ангажимент за организиране на целия престой на клиентите ни в Турция по време на лечение или диагностика.

Координираме придвижването от мястото за настаняване до лечебното заведение, както и при пристигане от летище/гара до хотел. Предлагаме избор от хотели, с които си партнираме. Осигуряваме преводач и пълна асистенция пo време на престоя. Координираме обмена на документи с лечебното заведение. Помагаме за набавяне на медикаменти нужни за лечението. На разположение сме 24/7 независимо от деня и часа.

В Бренер Груп предоставяме безплатно услуги като организиране на трасфери. Ако пътувате с автобус или самолет до Турция, кола ще ви посрещне на летището или автогарата и ще ви закара до мястото ви за настаняване. Придвижването от него до болницата и обратно също е безплатно.

Вариант 1: Можете да потърсите препоръки от ваши близки, както и да направите собствено задълбочено проучване, за да организирате лечението си сами. След като изчетете достатъчно информация и откриете специалист, при когото искате да се лекувате, трябва да се свържете с администрацията на съответната болница и да чакате обратна връзка от тях за свободен час. Няма гаранции колко време ще отнеме това и дали езиковата бариера няма да попречи.

Вариант 2: Потърсете ни в социалните мрежи, по имейл или телефон и ни разкажете накратко за вашия проблем. Ще се свържем с вас, за да поговорим в повече детайли и да обсъдим изследванията, които сте си правили (в случай, че има такива). След това в рамките на няколко дни ще вземем поне 2 мнения от препоръчани специалисти в конкретната област или ще се свържем с лекаря, който вие искате, както и с още един. Така даваме оптимално предложение за лечение. Ще ви представим обратната връзка от тях и ще ви дадем съвети какво следва. Всичко това е безплатно.

Наредбата за медицинската експертиза регламентира подробно реда и начина на издаване на болничен лист в случаите, когато на едно лице се е наложило лечение в чужбина (Глава II, Раздел VIII) и подобни запитвания, както и тези, свързани с евентуалното изплащане на обезщетения при издаването на болнични листове, са от компетенциите на Националния осигурителен институт (НОИ) и на регионалните здравни инспекции (РЗИ) към Министерство на здравеопазването.

Нашата мисия е да помагаме на хора, които търсят всякакво лечение, диагностика или второ мнение от специалист. Имаме лични контакти с някои от най-добрите лекари в сферата на онкологията, естетиката и инвитро. Не се колебайте да ни потърсите, ако имате въпроси и за друго заболяване, което не е описано на нашия уебсайт.

Някои от лечебните заведения, с които си партнираме в Турция са веригите Аджъбадем, Лив, Мемориал, Медипол, Дюнягьоз, American Hospital, Университетска болница Коч и други.

Възползвайте се от БЕЗПЛАТНА консултация с Brenner Group

Вашата безплатна консултация стартира с обикновен разговор с наш представител. Заедно ще определим как да ви бъдем най-полезни.