Лечение на лимфом на Ходжкин

Лимфомът на Ходжкин е злокачествена онкопатология на лимфната система.

При това заболяване се засягат предимно шийните лимфни възли, след това ингвиналните, аксиларните и лимфните възли на гръдната и коремната кухина. С напредването на процеса болестта се разпространява от една група лимфни възли в друга, в костния мозък, в някои вътрешни органи: далака, черния дроб, белия дроб, червата и други.

Според наблюденията лимфомът на Ходжкин има два свързани с възрастта пикове на честота: първият на възраст от петнадесет до тридесет и пет години, а вторият при възрастни хора над 60-годишна възраст.

Симптоми при лимфом на Ходжкин

Клинично лимфомът на Ходжкин се проявява с безболезнено увеличени лимфни възли, отслабена имунна система, нощно изпотяване, обща слабост, астения, треска и загуба на тегло. Пациентите често са със следните симптоми: болки в гърба, сърбеж на кожата, бърза умора, някои имат проблеми с дишането, суха кашлица, усещане за тежест и / или коремна болка.

Лечение на неходжкинов лимфом, Лимфом на Ходжкин лечение

Диагностиката на лимфома на Ходжкин започва със задълбочен физически преглед. Програмата за лабораторни, инструментални и образни изследвания включва: разширена кръвна картина, други кръвни изследвания,, ехография на лимфните възли и вътрешните органи, биопсия на засегнатия лимфен възел, радиография, магнитно-резонансна томография, мултидисциплинарни изчисления и позитронно- емисионна томография, медиастиноскопия и сцинтиграфия на скелетната кост.

Терапията на Ходжкиновия лимфом се провежда по индивидуален план за лечение на всеки пациент след получаване на резултатите от всички необходими изследвания. Целта на лечението на лимфогрануломатозата е постигане на пълна ремисия и унищожаване на всички злокачествени клетки в организма.

Сега най-често срещаният подход при лечението на Ходжкинов лимфом е комбинация от химиотерапия и лъчетерапия (облъчване на засегнатите области). В някои случаи се използват имуно-биологични методи, които повишават защитните сили на организма.

В някои случаи може да се наложи да се комбинират химиотерапия и трансплантация на стволови клетки. Не е и изключено и лечение на неходжкинов лимфом.

Лечение на лимфом на Ходжкин в Турция

Лечението на всякакъв вид рак, включително лимфоми, зависи от конкретния случай и препоръчителен метод на лечение. Бренер Груп ще насрочи безплатна онлайн консултация с избран онколог, който ще Ви разясни всички детайли и ще отговори на въпросите Ви. Работим с най-добрите специалисти в областта на медицината, а в партньорските ни болници и клиники ще можете да се възползвате от най-модерните технологии и апаратури за диагностика и лечение. Ние се грижим за организацията около престоя, настаняването и комуникацията, така че пациентите ни получават необходимото спокойствие по време на лечението си. Като дългогодишен партньор на най-добрите болници и Онкологични отделения в Турция, ние предоставяме на нашите клиенти възможно най-добрите условия.

Вижте още:

За повече информация лечение на онкологични заболявания в чужбина свържете се с нас

Свържете се с нас