Лечение на кожни и венерически болести

Дерматологията е област на клиничната медицина, предмет на изследване на която са структурата и функциите на кожата, лигавиците, косата и ноктите, както и кожните заболявания, тяхната диагностика и лечение.

В дерматологията се обръща специално внимание на възстановяването на нормалните здравословни състояния на кожата, изучават се процесите на промяна и стареене на кожата, мастните тъкани, косата и ноктите, както и хирургични интервенции, включително пластична хирургия, имунотерапия, фототерапия лазерна терапия и други. Като наука тази област на медицината е тясно свързана с венерологията.

Защо трябва да се грижим за кожата си?

Кожата е най-големият човешки орган. Той отразява състоянието на целия организъм. Кожата действа като бариера, която го предпазва от увреждане и бактерии. Всеки втори човек рано или късно се сблъсква с различни кожни заболявания.

Въпреки факта, че кожата е най-достъпният човешки орган, диагнозата на неговите заболявания е значително усложнена от огромното им разнообразие. На първо място е необходимо общо изследване на кожата, което позволява да се установи първата предварителна диагноза. По време на прегледа се вземат предвид общото състояние на кожата на пациента, патологичните процеси на кожата и тяхното естество. За потвърждаване на диагнозата в дерматологията обикновено се използват допълнителни изследователски методи, включително метод на изстъргване на слой, метод на диоскопия, както и редица лабораторни изследвания (различни кожни тестове, биохимични анализи, микроскопични, рентгенологични и хистологични изследвания).

Съвременната дерматология позволява постигането на добри резултати в такива случаи, които преди няколко години изглеждаха нелечими. Лечението на кожните заболявания се класифицира по следния начин: сред основните методи се разграничават режимът (грижа за кожата на пациента), диета, лекарствена терапия (обща и локална), физиотерапия, психотерапия (тъй като много кожни заболявания се провокират от различни психични разстройства), хирургично лечение (при липса на ефект от консервативните методи), спа терапия (при хронични кожни заболявания). По правило лечението е комплексно, като се включва набор от терапевтични мерки в зависимост от заболяването.

Бренер Груп работи с най-добрите дерматолози в Турция. Ние предлагаме безплатни онлайн консултации и организираме всички видове медицински прегледи и процедури, свързани с диагностиката и лечението на кожни и венерически заболявания. Благодарение на дългогодишния си опит и установени контакти с клиники в Турция, ние имаме възможност да предоставим на нашите клиенти конкурентни цени.

За записване на час при дерматолог за лечение и диагностика, свържете се с нас

Свържете се с нас