Лечение на рак на гърдата в Турция

Бренер Груп предлага диагностика и лечение на доброкачествени и злокачествени заболявания на гърдата. Свържете се с нас за безплатна онлайн консултация с най-добрите мамолози и онколози в Турция или записване на час за организиране на лечение на рак на млечната жлеза и предоставяне на цена.

Ракът на гърдата е вторият най-разпространен тип злокачествен тумор в света, което по правило се среща при жени, но понякога, изключително рядко, засяга мъжете. Високата смъртност поради тази патология се обяснява на първо място с късното откриване на заболяването поради липсата на симптоми на рак на гърдата. В тази връзка експертите силно препоръчват редовни превантивни прегледи в лечебни заведения. За диагностициране на заболяването съществуват скринингови диагностични програми за хора в риск – редовните прегледи и програми са най-ефикасните методи за установяване на доброкачествен рак на гърдата или злокачествен рак на гърдата.

Програмата за диагностика на рака на гърдата може да включва цяла гама лабораторни изследвания и инструментални образни процедури: кръвен тест за специфичен туморен маркер CA 15-3, генотипиране според гените BRCA1 и BRCA2, триизмерно ултразвуково сканиране, 3D мамография. Освен това допълнително може да се предпишат ядрено-магнитен резонанс (при наличие на фокални промени), минимално инвазивна биопсия с последваща хистопатология (ако се открият подозрителни фокални поражения).

Общественият интерес и подкрепата за изследователски проекти в областта доведоха до значително подобряване на методите за диагностика, откриване в ранен стадий на рака и лечение на това заболяване. Преживяемостта на пациентите все повече се увеличава, смъртността намалява – всичко това е в резултат на ранната диагноза, новите методи за лечение на рак на гърдата и по-доброто разбиране на същността на болестта.

В болниците, с които работим, пациентите получават възможност за мултидисциплинарна диагностика и терапия, които се извършват от опитни специалисти в областта на гръдната хирургия, пластичната хирургия, радиотерапията, химиотерапията и с помощта на най-съвременни технологии.

Мултидисциплинарният подход се прилага и при осигуряването на допълнителни услуги за пациенти, болни от рак на гърдата, като управление на хода на заболяването, съставяне на диети и генетични изследвания, програми за психологическа подкрепа, физиотерапия и други.

Лечение на тумор в гърдата

Видове лечение за рак на гърдата

Химиотерапия
Химиотерапията може да се предпише преди и / или след операция за намаляване на обема на тумора преди хирургично отстраняване или унищожаване на раковите клетки, останали след операцията, и за предотвратяване на рецидив.

Лъчева терапия
Методите на лъчева терапия се използват преди операция, по време и / или след нея.

Хормонална терапия
Хормонална терапия се използва за лечение при огромната част от пациентите с хормонозависими карциноми, чиито клетки съдържат много рецептори за полови хормони: прогестерон и естроген (т. нар. PR и / или ER-позитивни карциноми).

Хирургично отстраняване на тумора
Разбира се, операцията все още е основното лечение на рак на гърдата. В 2/3 от всички случаи специалистите извършват сегментна мастектомия – операция за съхраняване на органи. Обща мастектомия, т.е. пълното отстраняване на засегнатата млечна жлеза, се извършва при   големи дълбоки инфилтриращи се злокачествени тумори.

За повече информация относно процедури и колко струва лечение на рак в Турция свържете се с нас

Свържете се с нас