Онкология при деца

Лечението на рак при деца е изключително неотложен проблем на съвременната медицина, който получава огромно внимание по цял свят.  Онкологичните заболявания се развиват много по-бързо при тях и могат да се изразят в рамките на няколко седмици след появата им, но в същото време успеваемостта  на лечението е по-ефективно.

В Турция  диагностиката на детската онкопатология се извършва на най-високо ниво в специализирани центрове, влючителано и като безплатна онлайн консултация. Центровете разполагат с широк спектър от хардуерни и лабораторни методи за изследване. Ако детето има най-малкото генетично предразположение или някакво провокативно заболяване, то може да се подложи на онкологичен преглед, който с голяма надеждност ще позволи да се оцени състоянието на клетките и тъканите в цялото тяло, както и да се направи заключение за възможността за развитие на онкопатология в бъдеще.

Висококачествената и точна диагностика, проведена от експерти, дава възможност бързо да се постави диагноза и да се започне своевременно лечение. Въз основа на характеристиките на детското тяло, има определена специфика. Например в педиатрията рядко се използва лъчетерапия поради факта, че клетките на растящия организъм са изключително чувствителни към радиация и като алтернатива на традиционната резекция, която включва извършване на сложна хирургична процедура за отстраняване на част или целия орган, при възможност се използва емболизация или перфузия на кръвоносните съдове на тумора.

Лечение на онкологични заболявания при деца

Основният и най-приемлив подход за лечението на детските онкологични заболявания е химиотерапията, която  включва използването на прецизни методи за управление на високи дози лекарства, което позволява да се спре растежът на туморните клетки за кратко време с минимално отрицателно въздействие върху цялото тяло.

Детските отделения по онкология, които ще ви предложим,  разполагат със стаи за игри, възпитатели и психолози. Топлата атмосфера допринася за създаването на изключително позитивен емоционален фон на детето, благоприятстващ за бързото възстановяване.

За повече информация относно лечение, процедура или болници в Турция свържете се с нас

Свържете се с нас