Неврохирургия и неврология

Неврологията е клон на медицината, занимаващ се с появата на заболявания на централната и периферната нервна система, както и изучаване на механизмите на тяхното развитие, симптоми и възможни методи за диагностика, лечение или профилактика.

Неврохирургията е област на медицината, която се занимава с профилактика, диагностика и лечение на заболявания на нервната система, включително на гръбначния стълб, гръбначния мозък, мозъка, нарушения на кръвообращението, епилепсия, тумори, аневризъм, инсулт, увредени хипофизни и периферни нерви, ефектите от наранявания, аномалии в развитието.

Неврохирургията в наши дни

Съвременната неврохирургия е една от най-трудните области на хирургията. Тя предполага хирургическа намеса в мозъчната кора и гръбначния мозък на човека в нервните процеси и в нервните окончания. Най-малкото увреждане на нервната тъкан се нуждае от дълга рехабилитация защото регенерацията на тъканите се случва за много дълъг период.

Неврохирургията в чужбина е най-добрият избор за тези, които искат да получат най-новите технологии и съвременни техники на лечение от висококвалифицирани специалисти.

Разширените чуждестранни клиники използват съвременни технологии: използват се лазерно, компютърно, електронно, цифрово и видео оборудване, използват се методите на невронавигаторите и роботиката (кибер нож). Наличието на водещо оборудване прави възможно извършването на много операции с нежни методи, например метода на облъчване с гама-кобалт (гама нож), ендоскопски метод, стереостаксичен метод, невронавигация. Обхватът на приложение на невронавигационния метод е много широк: микрохирургична резекция на дълбоко разположен мозъчен тумор, перкутанна пункция по време на поставяне на катетър с насочена навигация, трансназални операции за отстраняване на аденом на хипофизата, операции за свързване на костната тъкан на гръбначния стълб с помощта на фиксиращи системи.

Точната диагноза е ключът към успешното лечение. За да се проведе точна и бърза диагноза, на всеки пациент в клиниките се назначават редица диагностични мерки.

Специализираните неврологични центрове в Турция, които ще ви предложим,  имат успешен опит в лечението на възпаление на тройния нерв, ранната диагностика на болестта на Алцхаймер, рехабилитационното лечение на болестта на Паркинсон, рехабилитационното лечение на множествена склероза и др. Особено търсена е системата за цялостно рехабилитационно лечение на деца с церебрална парализа.

Екипът на Бренер Груп организира безплатни медицински онлайн консултации и съдейства за всичко необходимо около Вашето пътуване и престой в Турция. Свържете се с нас за всички видове медицински прегледи, изследвания, диагностика и лечение на неврологични или други заболявания. Ние работим с най-добрите невролози и отделения по неврохирургия, и благодарение на дългогодишните си контакти с тях, Ви предоставяме конкурентни цени.

За диагностика и лечение на неврологични заболявания със съвременни технологии, свържете се с нас

Свържете се с нас