Инвитро оплождане (IVF)

Методът на инвитро (ин витро) оплождане е най често използваното помощно средство при репродуктивни проблеми.

Инвитро оплождането обикновено се прилага при липса на бременност въпреки положените усилия за повече от 1 година. През последните години лечението с инвитро оплождане дава успешни резултати с подбора на напълно оборудвани центрове за IVF.

Как протича IVF процедурата?

На първо място, нашите лекари специалисти решават за всеки пациент индивидуално по кой протокол да бъде лечението

Най-важната част от IVF е възрастта на жената, яйчниковият резерв, предишните гинекологични операции, наличието на ендометриоза, нивата на хормоните и оценка на предишни протоколи за лечение.

Лечението на IVF започва на втория или третия ден от менструалния период. След гинекологичния преглед според яйчниковия резерв, възрастта, предишни лечения (дози на медикаментите от предишни стимулации), индекса на телесната маса и всички гореизброени фактори се назначава лечение

Лечението продължава докато яйцеклетките достигнат определен размер. След като фоликулите достигнат желания размер, се преминава към трети етап от лечението.

Третият етап от лечението е събиране на яйцеклетките, който се нарича Oocyte Pick Up (OPU) и се извършва под обща упойка.

Процедурата за микроинжектиране (ICSI) се провежда след събиране на яйцеклетките.

Ако яйцеклетките, използвани в процеса на микроинжектиране, са достигнали високо качество и достатъчна зрялост, средно при 80% от тях настъпва оплождане. След този процес, ако матката е подходяща, се извършва трансфер на оплодените в лабораторни условия ембриони в естествената им среда, т.е в матката. След това следва лутеална фаза, в която се изписват специални лекарства с цел задържане на плода. Периодът на лутеалната фаза продължава 12 дни. В края на този период се прави кръвен тест за бременност.

Според резултатите се изписват последващи медикаменти.

Рискове при Инвитро процедура

Възможните рискове на IVF оплождането могат да са свързани или с медикаментите, приемани преди процедурата или със самата процедура – изваждане на яйцеклетката и нейния трансфер в матката. Изборът на опитен специалист в Инвитро процедурите и наличието на съвременни технологии в съответната клиника, могат да намалят драстично подобни рискове, свеждайки ги до характерните за всяка друга бременност – извънматочна бременност, преждевременно раждане, проблеми с плода.

Какво представлява подмладяването на яйчниците с PRP (Platelet Rich Plasma -богата на тромбоцити плазма)?

Подмладяване на яйчниците с PRP е иновативeн метод за лечение на безплодие при жени.

Процеса се започва с вземане на малко количество кръв от жената. След като кръвта премине през необходимата обработка се получава натурален продукт, който съдържа високо ниво на тромбоцити, а концентрацията на растежните фактори е 3 до 5 пъти по-висока.

Полученият PRP продукт се инжектира в яйчниците.

Манипулацията за инжектиране на плазмата в яйчниците се извършва под краткотрайна венозна упойка под ръководството на ултрасонография.

Лечението за подмладяване на яйчниците може да се приложи при жени с добро физическо състояние при следните случаи:

– Намален яйчников резерв (ниско ниво на антимюлеров хормон AMH)

– Ранна яйчникова недостатъчност

– При безплодие над 35-годишна възраст

– При проблеми, като тънка лигавица на матката, адхезия в матката и удебеляване на матката, което затруднява закрепването на ембриона

– За забавяне на менопаузата

След прилагането на плазмотерапия, в яйчниците се наблюдават случаи на естествено забременели пациентки, а други могат успешно преминават към етап на IVF лечение в зависимост от отговора на организма към лечението.

Колко струва Инвитро процедурата?

Поради спецификите на конкретната диагноза и необходимост от различни предварителни изследвания и планирани процедури, цената на инвитро оплождането е строго индивидуална. Дългогодишният ни опит и установени контакти с богата гама от медицински специалисти, ни дават възможност да предоставим на клиентите си добри условия за диагностика и лечение. Предлагаме безплатни консултации, свързани с всички видове медицински услуги и процедури, с най-добрите лекари и клиники за безплодие в Турция.

Прочетете още:

За повече информация относно инвитро процедури и лечение на безплодие, свържете се с нас

Свържете се с нас