Лечение на неходжкинов лимфом (НХЛ)

Сред лимфомите, които са злокачествено онкологично заболяване на лимфната система, е и така нар. Неходжкинов лимфом или лимфосаркоми, които се различават главно по цитологичните особености в естеството на лимфоцитите.

Причините за развитието на неходжкинови лимфоми все още не са точно установени. Мъжете се разболяват много по-често от жените и в същото време възрастта им към момента на проверка на диагнозата варира в по-широк диапазон. Според учените определена роля за появата на лимфосарком може да оказват влияние  химикали като хербициди и пестициди, инфекция с вируси, по-специално вирус Епщайн-Бар или ХИВ.

Симптоми при неходжкинов лимфом

Наблюдават се различни симптоми на лимфома.Те са доста променлива и в зависимост от основното местоположение на неоплазмата и разпространението на туморните образувания може да включва увеличени лимфни възли (безболезнено увеличаване и втвърдяване на шийните, аксиларните, ингвиналните и други лимфни възли), нощно изпотяване, обща слабост на цялото тяло, загуба на тегло, усещане за натиск / пълнота в гърдите, задух, затруднено преглъщане, висока температура, промяна в тембъра на гласа, цианоза (синкаво оцветяване на кожата), коремна болка и метеоризъм. Освен това са възможни конвулсии, частична парализа, увреждане на зрението, чревна непроходимост и др.

При изследване на пациенти със съмнение за лимфосаркома се използват най-модерните високоинформативни методи, които позволяват не само да потвърдят / опровергаят факта за наличието на това заболяване, но и точно да установят неговото разнообразие, което ще определи вида на лечението на пациента и прогнозата за възстановяване. Морфологичен и имунохистохимичен анализ на биопсията на засегнатия лимфен възел е задължителен.

След задълбочена и щателна работа за поставяне на точна диагноза лекарите съставят индивидуална програма за лечение на всеки пациент. Клиниките, които ще ви предложим,  разполагат с всички най-модерни технологии и модерни ефективни методи за лечение на хора с лимфом, включително:

  • лъчева терапия
  • химиотерапия
  • имунотерапия
  • трансплантация на костен мозък / трансплантация на стволови клетки.

Въз основа на конкретната ситуация изброените методи се назначават независимо или в комбинация за Лечение на Неходжкинов лимфом или Ходжкинов лимфом

Лечение на лимфом в Турция

Лечението на всякакъв вид рак, включително лимфом, зависи от конкретния случай и препоръчителен метод на лечение. Бренер Груп ще насрочи безплатна онлайн консултация с избран онколог, който ще Ви разясни всички детайли и ще отговори на въпросите Ви. Работим с най-добрите специалисти в областта на медицината, а в партньорските ни болници и клиники ще можете да се възползвате от най-модерните технологии и апаратури за диагностика и лечение. Ние се грижим за организацията около престоя, настаняването и комуникацията, така че пациентите ни получават необходимото спокойствие по време на лечението си. Като дългогодишен партньор на най-добрите болници и Онкологични отделения в Турция, ние предоставяме на нашите клиенти възможно най-добрите условия.

Вижте още:

За повече информация относно диагностика и лечение на неходжкинов лимфом свържете се с нас

Свържете се с нас