Лабиопластика

Лабиопластиката може да включва реконструкция на малки и големи срамни устни, намаляване на обвивката на клитора и/или изрязване на обвивката. Видовете реконструкция могат да варират от лека резекция на срамните устни (първа степен), до пълното отстраняване на външните гениталии, заедно с клитора (практика, наречена суданско обрязване).

Процедурата се прилага най често при:

  • Недоволство на пациента от формата и размера на срамните устни
  • Асиметрия
  • Сгъване
  • Провисване

Подготовка за операция

Преди назначаването на операцията пациентът трябва да премине преглед от гинеколог, за да определи обема и методологията на необходимата интервенция. Извършва се и общо изследване на здравословното състояние, дават се тестове за наличие на възпалителни или инфекциозни заболявания на гениталната област.

Прогрес на операцията

В повечето случаи корекция на срамни устни се извършва за намаляване на минората на срамните устни. Тази операция представлява изрязване на излишната тъкан, извършена съгласно една от двете основни техники. Първата се нарича V-образна форма и представлява просто отстраняване на кожни петна от съответната форма, като същевременно се запазва естественият вид на краищата на срамните устни. Втората техника е линейна. В този случай, освен корекция на размера, се премахват естественото сгъване и пигментация.

За повече информация избор на специалист по лабиопластика свържете се с нас

Свържете се с нас