Лабиопластика

Лабиопластиката може да включва реконструкция на малки и големи срамни устни, намаляване на обвивката на клитора и/или изрязване на обвивката. Видовете реконструкция могат да варират от лека резекция на срамните устни (първа степен), до пълното отстраняване на външните гениталии, заедно с клитора (практика, наречена суданско обрязване).

Процедурата се прилага най често при:

  • Недоволство на пациента от формата и размера на срамните устни
  • Асиметрия
  • Сгъване
  • Провисване

Подготовка за операция

Преди назначаването на операцията пациентът трябва да премине преглед от гинеколог, за да определи обема и методологията на необходимата интервенция. Извършва се и общо изследване на здравословното състояние, дават се тестове за наличие на възпалителни или инфекциозни заболявания на гениталната област.

Прогрес на операцията

В повечето случаи лабиопластиката се извършва за намаляване на минората на срамните устни. Тази операция представлява изрязване на излишната тъкан, извършена съгласно една от двете основни техники. Първата се нарича V-образна форма и представлява просто отстраняване на кожни петна от съответната форма, като същевременно се запазва естественият вид на краищата на срамните устни. Втората техника е линейна. В този случай, освен корекция на размера, се премахват естественото сгъване и пигментация.

За повече информация относно лечение, процедура или болници свържете се с нас

Свържете се с нас