Бъбречна трансплантация

Бъбречната трансплантация е сложна хирургична процедура, която се извършва с помощта на съвременни медицински технологии, при която здрав донорски орган се трансплантира на болен (донорският орган се взима от жив или починал човек и се съхранява в специален хладилник, преди да бъде поставен в тялото на реципиента). В продължение на много години пациентите с хронична бъбречна недостатъчност (CRF) се поддържат с хемодиализа. Този вид лечение е насочено към постигане на ремисия на заболяването, но не дава пълно възстановяване. Пълно възстановяване може да се постигне само с операция за трансплантация на бъбрек. След трансплантацията пациентите с трансплантиран бъбрек имат много добро качество на живот.

Хроничната бъбречна недостатъчност може да бъде резултат от други заболявания като:

  • злокачествена хипертония
  • инфекции
  • захарен диабет
  • фокална сегментна гломерулосклероза,
  • поликистоза на бъбреците,
  • заболявания в обмяната на веществата,
  • автоимунни заболявания като лупус, склеродермия, дерматомиозит и други.

Турция е в челните места по трансплантация на бъбрек в света. Там се извършват над 14 000 такива операции годишно.

Технология на бъбречна трансплантация

По време на трансплантацията на бъбрек два екипа от специалисти работят в операционната зала. Здравият бъбрек се отстранява от донора с помощта на лапароскопски метод , което прави процедурата възможно най-безопасна. Обикновено донорът се изписва след 2 дни. Премахването на бъбрека не влияе по никакъв начин на бъдещия живот. Оставащият орган е напълно способен да изпълнява необходимите функции без никаква помощ. Вторият екип в този момент подготвя мястото за имплантиране. Процедурата по трансплантация отнема общо 3-4 часа.

Постоперативен период след трансплантация на бъбрек в Турция

След операцията лекарите наблюдават състоянието на пациента и процеса на адаптация на новия орган. Предписва се курс лекарства, който предотвратява отхвърлянето. В повечето случаи бъбрекът започва да функционира след 10-14 дни и пациентът се изписва.

Присаждане на бъбрек в Турция

Бренер Груп си сътрудничи успешно с най-добрите специалисти по трансплантации на органи в Турция. Ние Ви осигуряваме безплатна онлайн консултация, по време на която можете да се запознаете с всички детайли около процедурата по бъбречна трансплантация и възстановителния период. Нашите услуги включват избор на лечебно заведение, подготовка на всички необходими документи, запазване на часове за преглед, и съдействие от всякакъв характер по време на престоя Ви в Турция.

Вижте още:

За повече информация относно операция за присаждане на бъбрек в Турция свържете се с нас

Свържете се с нас