Лечение и диагностика на рак на яйчниците

Ракът на яйчниците в момента е петата най-често срещана причина за смъртност от рак сред женското население. Това до голяма степен се дължи на факта, че много често тази патология се открива в късен, напреднал стадий. Ето защо трябва да се отдава специално значение на скрининговите програми за по-ранна диагностика за рак на яйчниците, които са предназначени за жени с висок риск.

По принцип, в ранните етапи на своето развитие този тумор не се проявява по никакъв начин, заради което често се нарича „мълчаливият убиец“. Много често първите клинични симптоми вече са свързани с разпространението на този патологичен процес извън яйчника, а понякога дори и извън границите на малкия таз.

Високоточни изследвания като КТ, ЯМР, ПЕТ/КТ и ултразвук заедно позволяват създаването на виртуален триизмерен модел на коремната кухина на пациента. Този подход дава възможност на лекарите да планират правилно лечението, като избягват необходимостта от двусмислени решения в решаващия момент.

Лечението на рак на яйчниците е сложно и в зависимост от конкретната клинична ситуация включва:

  • Операция за отстраняване на тумора
  • назначаването на системна или интраперитонеална химиотерапия;
  • провеждане на сеанси на лъчева терапия
  • хормонална терапия (използва се при лечението на стромални тумори, растежът на които се определя от хормони).

Лечение на рак на яйчниците в Турция

Лечението на всякакъв вид рак, включително тумори на яйчниците, зависи от конкретния случай и препоръчителен метод на лечение. Бренер Груп ще насрочи безплатна онлайн консултация с избран лекар, който ще Ви разясни всички детайли и ще отговори на въпросите Ви. Работим с най-добрите онколози в Турция, а в партньорските ни болници и клиники ще можете да се възползвате от най-модерните технологии и апаратури за диагностика и лечение. Ние се грижим за организацията около престоя, настаняването и комуникацията, така че пациентите ни получават необходимото спокойствие по време на лечението си. Като дългогодишен партньор на най-добрите болници и клиники в Турция, ние успяваме да предоставим на нашите клиенти конкурентни цени.

Вижте още:

За повече информация лечение на рак на яйчниците в Турция свържете се с нас

Свържете се с нас