Лечение на рак на бъбреците

Понастоящем тумор на бъбреците се счита за най-честата ракова патология на този орган при възрастни. Според официалната статистика, тя засяга мъжете два пъти по-често от жените. Повечето случаи на заболяване обаче се появяват на възраст между тридесет и девет до седемдесет години.

Причините за рака на бъбреците все още не са надеждно установени, но експертите идентифицират редица предразполагащи фактори, които могат да играят роля в развитието на това заболяване: тютюнопушене, наследствена предразположеност, хормонални нарушения, продължителна хемодиализа, градски начин на живот, вредното въздействие на радиацията и химикалите (бензол , азбест, кадмий, някои органични разтворители, хербициди) и др.

Ракът на бъбрека се  проявява с доста неспецифични симптоми, често наблюдавани при много други патологични състояния. По-специално, пациентите могат да се оплакват от появата на кръв в урината (хематурия), постоянна тъпа болка в страната, където се намира образуванието, загуба на апетит, загуба на тегло, влошаване на общото благосъстояние, слабост, бледост на кожата (поради анемия), безпричинно увеличаване на телесна температура и т.н.

В такива случаи човек трябва незабавно да се свърже с медицинско заведение и да премине задълбочен преглед, за да изключи или потвърди онкопатологията, особено като се вземе предвид фактът, че ракът на бъбреците е предразположен към метастазиране по лимфния и хематогенен път и разпространението му по цялото тяло.

Като част от диагностичните мерки на първо място, се извършва задълбочен физически преглед и разговор с пациента, след което пациентът се изпраща за лабораторни изследвания на урина и кръв, ултразвуково изследване (ехография) на коремните органи, бъбречна съдова ангиография, сцинтиграфия, мултипараметрична компютърна томография с контраст, ядрено-магнитен резонанс, комбинирана компютърна позитронно-емисионна томография, биопсия, последвана от хистодиагностика.

Според резултатите от изследването се изготвя индивидуален план за лечение на пациента. В днешно време основният метод за елиминиране на рак на бъбреците е хирургическата интервенция, а именно операция за отстраняване на рак на бъбреците, с акцент върху подхода за запазване на органите. При I-II стадии на заболяването, при условие че няма метастази, туморът се резецира. Ако размерът на неоплазмата в бъбрека не надвишава шест сантиметра, такава операция се извършва чрез минимално инвазивен лапароскопски метод чрез миниатюрни прорезни пробиви. В по-напреднали случаи се извършва нефректомия, като се отстранява засегнатия бъбрек заедно с надбъбречната жлеза, регионалните лимфни възли и уретера (при съпътстваща бъбречна недостатъчност бъбрекът е частично резециран).

Възможно е провеждането на лъчетерапевтични сесии за унищожаване на раковите клетки, останали след хирургично лечение. Също така лъчетерапия може да се прилага,  когато костите са засегнати от метастатичния процес за намаляване на  болката.

Лечение и операция за отстраняване на тумор на бъбреците в Турция

Разходите и процедурите по лечението на онкологични заболявания зависят от конкретния случай, диагноза, и препоръчителен метод на лечение. Бренер Груп ще насрочи безплатна онлайн консултация с избран онколог, който ще Ви разясни всички детайли и ще отговори на въпросите Ви. Като дългогодишен партньор на най-добрите болници и Онкологични отделения в Турция, ние предоставяме на нашите клиенти конкурентни цени. Ние ще се погрижим за организацията около престоя, настаняването и комуникацията, така че пациентите да получат необходимото спокойствие по време на лечението си.

Вижте още:

За повече информация лечение на рак на бъбреците свържете се с нас

Свържете се с нас