Лечение на рак на панкреаса в Турция

Ракът на панкреаса е един от най-трудните за диагностициране и за лечение злокачествени тумори. Появява се при израждане и аномалии в клетките от анатомичната глава на панкреаса. Тази патология се среща с приблизително еднаква честота при представители на двата пола, главно при хора над средна възраст.

В същото време рисковата група включва хора с наследствена обремененост, страдащи от захарен диабет и / или хроничен панкреатит, злоупотребяващи с алкохолни напитки, пушачи и хора, пристрастени към пикантни и мазни храни.

Клинично дълго време ракът на панкреаса може да се прояви без особени, очевидни симптоми и затова често се открива на доста късни етапи, когато туморният процес вече е започнал да се разпространява в тялото.

Към основните признаци на това заболяване експертите включват остра силна болка в епигастриума и / или в хипохондриума, а понякога и в гърба, безпричинна загуба на тегло, болки в други части на тялото. Освен това, в зависимост от местоположението на неоплазмата, пациентът може да изпитва позиви за повръщане (в резултат на компресия на областта на стомаха в дванадесетопръстника от тумора), синдром на жълтеница (поради компресия на жлъчката от рака), усещане за тежест, дискомфорт в областта на десния хипохондриум и други.

Трябва да се отбележи, че сред рисковите фактори за поява на рак на панкреаса са наличието на хроничен панкреатит и / или захарен диабет. Във връзка с това всички промени в хода на тези заболявания и особено рязкото влошаване на общото състояние изискват незабавна медицинска помощ.

Основният метод за комплексно лечение на това заболяване е операция за отстраняване на тумор в панкреаса, която има за цел да извърши пълното отстраняване на идентифицираните ракови клетки. Операция за отстраняване на тумор в панкреаса може да се направи и с помощта на добре познатата роботизирана система Da Vinci.

Диагностицирането на ракът на панкреаса в много от случаите включва извършване на компютърна томография. Задължителен компонент от комплексното лечение са курсовете за химио и / или лъчетерапия. Онкологичните клиники успешно използват най-модерната, обещаваща технология IGRT-терапия или радиохирургия, което в някои случаи може да се извърши без хирургическа намеса.

Лечение на рак на панкреаса в Турция

Цената на лечението зависи от конкретния случай, диагноза, и препоръчителен метод на лечение. Бренер Груп ще насрочи безплатна онлайн консултация с избран специалист, който ще Ви разясни всички детайли и ще отговори на въпросите Ви. Като дългогодишен партньор на най-добрите болници и Онкологични отделения в Турция, ние предоставяме на нашите клиенти възможно най-добри условия. Ние ще се погрижим за организацията около престоя, настаняването и комуникацията, така че пациентите да получат необходимото спокойствие по време на лечението си.

Вижте още:

За повече информация относно лечение на рак на панкреаса в Турция свържете се с нас

Свържете се с нас