Гърдите са отличителна женска черта, но те в никакъв случай не определят вашата женственост. Със сигурност видът и размерът на женските гърди влияят върху увереността и чувството за хармоничност на тялото. Независимо дали гърдите ви са по-малки, отколкото бихте искали, или са загубили добрия си вид поради бременност, стареене или медицинско лечение като мастектомия, има решение. Бренер Груп в партньорство с най-добрите пластични хирурзи в Турция предоставя възможности за постигане на мечтания бюст.

Дамите, които желаят по-голяма гръдна обиколка, на първо място трябва да са в добро физическо и психическо здраве, и да имат реалистични очаквания за процедурата. Изключително важно е да се обмислят и проучат предварително всички детайли около самата оперативна интервенция, както и да се отговори на важни въпроси, като:

 1. Трябва ли да си поставя гръдни импланти?
 2. Трябва ли да са с физиологичен разтвор или силиконови?
 3. Колко време трае следоперативната рехабилитация?
 4. Колко време трае възстановяването? и други, които ще разгледаме в тази блог публикация.

Какво представляват уголемяването на бюста и гръдните импланти?

Уголемяването на бюста е форма на козметична хирургия, която променя външния вид на жената, като резултатът е по-големи гърди или реконструиране на гърдите след мастектомия. Процедурата е позната под различни наименования: уголемяване на гърдите, увеличаване на бюста или поставяне на гръдни импланти, и е сред най-популярните и желани процедури в областта на пластичната хирургия. Други методи за коригиране на гърди са операция за повдигане на гърди (мастопексия) и намаляване на бюст.

Гръдните импланти са медицински изделия (протези), които се поставят по хирургичен път под млечната жлеза или над големия гръден мускул. Повечето импланти са кръгли или във формата на сълза. Те могат да съдържат физиологичен разтвор (стерилна солена вода) или силиконов гел (силиконови импланти).

Важно е да се има предвид, че гръдните импланти имат определен “живот”. Необходимо е да се подменят след 10 до 15 години по преценка на пластичния хирург или по-рано в случай на възникнал проблем.

Защо жените си поставят импланти?

Жените, които решават да се подложат на уголемяване на бюста чрез поставяне на гръдни импланти, предприемат тази стъпка поради следните причини:

 • Възстановяване на изгубен обем на гърдите. Гърдите могат да намалят размера си след бременност, загуба на тегло или стареене.
 • Коригиране на асиметрични (с различен размер или форма) гърди. Асиметрията е често срещана, но може да е по-забележима, ако имате увреждане на тъканта в една от гърдите си.
 • Възстановяване на гърдите след мастектомия (отстраняване на гърди). При жени, чиито гърди са премахнати поради рак или друго сериозно здравословно състояние, гръдните импланти възстановяват женствените черти и им помагат да се чувстват по-пълноценно.
 • Повишаване на увереността. Гръдните импланти могат да помогнат за подобряване на самочувствието и цялостния облик на тялото.

Жена измерва гърдите си с измервателна лента, за да оцени резултатите от скорошната й операция за поставяне на гръдни импланти.

За кого са подходящите гръдните импланти?

Поставянето на импланти е изключително лично и трансформиращо решение. Преди това трябва да се уверите, че отговаряте на няколко основни критерии за уголемяване на бюст, а именно:

 • Завършено физиологично развитие.
 • Добро физическо здраве.
 • Реалистични очаквания относно резултатите и рисковете.
 • Липса на противопоказания (бременност, кърмене и други).

Най-разпространените видове импланти

Дамите обикновено се спират на някой от двата вида разрешени за употреба импланти – физиологични или силиконови. И физиологичните, и силиконовите гръдни импланти имат външна силиконова обвивка. Различават се основно по това с какъв материал са изпълнени и с каква дебелината на капсулата са. По тези критерии се разграничават:

 • Гръдни импланти с физиологичен разтвор: този тип гръдни импланти са пълни със стерилна солена вода. Ако обвивката на импланта протече, физиологичният разтвор ще бъде абсорбиран и естествено изхвърлен от тялото. Гръдните импланти с физиологичен разтвор осигуряват еднаква форма, твърдост и усещане.
 • Гръдни импланти със структуриран физиологичен разтвор: структурираните импланти са пълни със стерилна солена вода и съдържат вътрешна структура, която има за цел да направи импланта по-естествено изглеждащ.
 • Силиконови гръдни импланти: силиконовите гръдни импланти са пълни със силиконов гел. Осигуряват най-естественото усещане от трите вида импланти. Ако изберете силиконови импланти, може да се наложи редовно да посещавате пластичен хирург, за да сте сигурни, че имплантите “функционират” правилно. Ултразвуково изследване или ЯМР може да оцени състоянието на гръдните импланти на по-късен етап.

Според формата и проекцията, гръдните импланти могат да бъдат:

 • Форма на сълза – можете да изберете височината и ширината поотделно, така че има повече контрол върху формата.
 • Кръгла форма – има по-голям обем в горната част.

Лекар държи парче пластмаса, използвано за гръдни импланти.

Рисковете на процедурата

Както при всяка друга оперативна процедура, съществуват рискове, които предварително трябва да бъдат обсъдени и комуникирани с вашия пластичен хирург. Ето кои са те:

 1. Необходимост от допълнителни операции.
 2. Системни симптоми, обикновено наричани заболяване на гръдния имплант (Breast Implant Illness [BII]).
 3. Капсулна контрактура (белезна тъкан, която притиска импланта).
 4. Болки в гърдите.
 5. Разкъсване на импланти, пълни с физиологичен разтвор и силиконов гел.
 6. Дефлация (с видима промяна в размера на гърдите) на импланти, пълни с физиологичен разтвор.
 7. Безшумно (без симптоми) разкъсване на импланти, пълни със силиконов гел.
 8. Инфекция.

Какво да очаквате по време на консултация за уголемяване на бюста?

По време на безплатна консултация с избрания пластичен хирург в Турция, бъдете готови да обсъдите следните въпроси:

 • Защо искате операция за уголемяване на гърдите, вашите очаквания и желания резултат.
 • Медицински състояния, лекарствени алергии и предишни медицински лечения.
 • Текущ прием на лекарства, витамини, билкови добавки, употреба на алкохол, тютюн и наркотични вещества.
 • Фамилна анамнеза за рак на гърдата и резултати от всякакви мамографии или предишни биопсии.

Избраният от вас пластичен хирург също ще:

 • Оцени общото ви здравословно състояние и всички потенциални рискови фактори.
 • Прегледа и измери гърдите, включително подробни измервания на техния размер и форма, качеството на кожата и разположението на зърната и ареолите.
 • Направи необходимите снимки.
 • Обсъди с вас вашите възможности и препоръча курс на лечение.
 • Обсъди с вас вероятните резултати от увеличаването на гърдите и всички рискове или потенциални усложнения.

За да помогнем, ние от Бренер Груп ще Ви съдействаме с безплатна онлайн консултация с пластичен хирург от Турция, по време на която може да зададете всичките си въпроси относно увеличаването на бюста.

Пластичните хирурзи, с които работим, са най-добрите специалисти в отделения по Естетична и пластична хирургия в Турция. Те имат богат опит в коригирането на размера и формата на гърдите след бременност, операция при рак, загуба на тегло, след инцидент или в резултат на естествения процес на стареене.

Ако имате други въпроси, с радост ще отговорим на тях и ще Ви асистираме в осъществяването на контакт с най-добрите пластични хирурзи в Турция. Чрез дългосрочния ни подход за съвместна работа, ние от Бренер Груп успяхме да изградим отлични взаимоотношения с клиники в Турция и така осигуряваме конкурентни цени на нашите клиенти за различни процедури.