С наближаването на топлите месеци, процедурите за контуриране на тяло набират все по-голяма популярност сред пациентите. Една такава интервенция, чието търсене се е увеличило с над 90% за последните няколко години, е бразилският лифтинг на седалището. Повдигнатият и стегнат вид на задните части е безспорен фактор в човешкото самочувствие, особено когато настъпи време за изваждане на банските костюми от гардероба.

Ако и вие искате да встъпите в лятото по-самоуверено, то тази статия е за вас. В нея сме събрали всичко, което трябва да знаете относно техниката и предимствата на бразилския лифтинг. Ще ви запознаем още и с всички важни стъпки преди и след операцията за постигане на мечтания бразилски контур на тялото.

Какво представлява бразилският лифтинг на седалището?

Тази хирургична процедура, известна още и като липолифтинг, се прилага за увеличаване на обема и подобряване формата на задните части, като за целта се използват мазнини, извлечени от тялото на пациента. Интервенцията протича на два основни етапа: липосукция (при която се отстраняват излишни мазнини от зони като бедрата, коремната област или хълбоците) и присаждане на извлечените мазнини.

Втората стъпка от процеса се извършва след предварително пречистване на мазнините и посредством инжектиране на различни дълбочини в отделни части от седалищната зона. По този начин се постига значително подобрение на контура на дупето, като то придобива по-плътен и стегнат цялостен вид. Тази техника е все по-широко предпочитана пред един от “класическите” методи за увеличаване обема на задните части – поставянето на импланти. Малко повече относно причините зад тази тенденция може да научите по-долу.

жена умислена в избор между опции за процедури

Бразилски лифтинг или импланти – кое да изберем?

Макар и двете процедури да са подходящи за увеличаване обема на седалището, те се различават значително по техника на извършване и вид на крайния резултат. Поставянето на силиконови импланти видимо променя размера и формата на дупето, но самата процедура крие значими рискове като изместване на импланта, капсулна контрактура или възникване на инфекция. Освен това, при много пациенти, резултатите от този тип операция не изглеждат толкова естествено, в сравнение с тези от бразилския лифтинг.

Негово друго предимство е редуцираният риск от възможни инфекции и алергични реакции в организма, поради факта, че в седалищната област се инжектират собствени телесни тъкани. В допълнение, липолифтингът в повечето случаи подобрява цялостния контур на тялото – чрез него, освен увеличение на обема на задните части, се постига и отстраняване на излишните мазнини от други области, което спомага за постигането на още по-привлекателна и красива визия.

За кого е подходящ бразилският лифтинг?

Въпреки безспорните ползи на процедурата пред други методи за постигане на подобен ефект, липолифтингът не се препоръчва на всеки пациент. Ако се интересувате от хирургично увеличаване и повдигане на седалището, винаги е препоръчително да обсъдите подходящите за вас варианти с медицински експерт. Ето някои от основните фактори, които биха могли да ви определят като подходящ пациент за бразилски лифтинг:

  • Наличие на достатъчно излишни мазнини: Тъй като операцията изисква извличане и присаждане на собствени телесни мазнини, на пациентите, които нямат излишни такива в други области от тялото, не се препоръчва този хирургичен подход.
  • Добро общо здраве: За постигане на оптимални резултати от процедурата е желателно пациентът да няма вредни за здравето навици (като например тютюнопушене), тъй като те могат да възпрепятстват възстановителния процес и съответно, да окажат негативен ефект върху крайния резултат.
  • По-висока стегнатост на кожата: Степента на стегнатост на кожата е един от факторите, определящи вида и дълготрайността на постигнатите чрез бразилския лифтинг резултати. Ако кожата ви поначало е по-отпусната, е препоръчително да обсъдите с медицински експерт как това би могло да се отрази на търсения от вас ефект, за да придобиете реалистични очаквания от процедурата.

консултация между лекар и пациент

Как да се подготвим за бразилски лифтинг?

Подготовката за този тип интервенция включва няколко основни стъпки, които не бива да подценявате. Възможно е да ви бъдат назначени прегледи и изследвания, посредством които да се извърши обстойна оценка на общото ви здраве. Важно е в периода преди операцията да поддържате нормално тегло и да избягвате резки промени в него (например, чрез подлагане на строги диети или прекомерно нездравословно хранене).

Избягвайте употребата на алкохол и цигари поне 6 седмици преди интервенцията, за да си осигурите възможно най-безпроблемно и бързо възстановяване. Начинът на хранене също е от голямо значение за крайния резултат от операцията – старайте се да се придържате към балансирана диета и да приемате достатъчно течности. Възможно е и да ви бъдат предписани конкретни медикаменти или хранителни добавки, ако третиращият ви медицински експерт прецени приемът им за необходим.

Не отлагайте и подготовката за следоперационния период – подсигурете се, че разполагате с необходимите средства и помощ, които биха спомогнали за по-комфортно и оптимално възстановяване. По-долу може да научите малко повече за това какво да очаквате в дните след процедурата, за да имате по-информиран подход в подготовката си за нея.

Какво да очакваме по време на и след бразилския лифтинг?

По време на операцията, с цел осигуряване на оптимален комфорт, пациентът се поставя под пълна упойка. Извличането на телесните мазнини, тяхното пречистване и последващо инжектиране в приемната зона отнема между 2-4 часа. Възстановителният процес е със силно индивидуална продължителност, но при липса на непредвидени усложнения и с придържане към лекарските препоръки, повечето пациенти са готови да се върнат към нормалното си ежедневие след около 2 седмици. Ето и какво можете да очаквате през този период:

  • Дискомфорт при седене: За осигуряване на оптимални резултати е препоръчително да избягвате сядане директно върху седалищната част. Инвестирайте в специална възглавница за изместване на натоварването при сядане и се опитвайте да прекарвате повече време лежейки по корем или настрани, за да подсигурите запазване на постигнатия чрез операцията седалищен контур.
  • Придържане към здравословен начин на живот: Още преди операцията, обсъдете със своя лекар условията, към които ще трябва да се придържате, за максимално бързо възстановяване – препоръчителни нива на активност, медикаменти, честота на профилактични посещения, диета и т.н. Избягвайте нездравословни навици като пушене или прием на алкохол, за да не нарушите телесните процеси, протичащи през този период.
  • Носене на компресионно бельо: Непосредствено след операцията, е вероятно да ви бъде препоръчано специално компресионно бельо с изрезки за седалището, което има за цел да подсили възстановителния процес в подложените на липосукция телесни части, без да се оказва натиск върху присадените мастни тъкани.

Не забравяйте, че спазването на добри навици по време на възстановителния период е също толкова важно за постигането на оптимални и дългосрочни резултати, колкото е и качественото извършване на самата процедура. Поради тази причина, експертизата и опитът на избраните от вас медицински специалисти са от огромна тежест за сдобиването с желания ефект.

Ако обмисляте да се подложите на липолифтинг, ефективна и достъпна за много българи опция е извършването на процедурата в Турция. С доказан опит и несравними резултати в сферата на пластичната хирургия, турските медицински експерти са подготвени да съдействат на пациентите си през всеки етап до постигането на мечтаната визия. Ако имате колебания или въпроси относно възможностите за хирургични интервенции в чужбина, не се колебайте да се свържете с нашия екип – в Бренер Груп сме винаги на разположение в името на вашето отлично здраве и добро самочувствие.