Пластична операция за намаляване на бюст

Намаляването на гърдите или редукционната мамопластика е естетична операция, целта на която е да възстанови формата и да подобри естетиката на гърдата, както и да премахне психологическия и физически дискомфорт, причинен от хипертрофиран (уголемен) бюст.

Операцията за намаляване на гърдите е насочена към промяна на размера,  подобряване на естетиката на гърдата, създаване на хармонична и привлекателна форма.

Когато избира тактиката на операцията и вида на хирургичния достъп, пластичният хирург се стреми към успешното решаване на други, не по-малко важни задачи:

  • Минимизиране на следоперативни белези.
  • Постигане на траен естетичен резултат.
  • Запазване на способността да кърмите (подходящо за млади жени).
  • Запазване на чувствителността на зърната и ареолите.

В някои случаи изброените задачи влизат в конфликт помежду си. Например, не винаги е възможно да се постигне стабилен и висок естетичен резултат, като се сведат до минимум белезите. В този случай качеството и стабилността на резултата стават приоритет, тъй като белегът избледнява с времето и става невидим, но резултатът остава.

Правилната оценка на хирурга за индивидуалните характеристики на жената и всички нюанси на предстоящата корекция е ключът към високия естетически резултат от редукционната мамопластика. Множество отзиви за процедурата по мамопластика доказват, че естетиката на гърдите след операцията е от първостепенно значение за жената и това е задачата, която е приоритет за пластичния хирург. Други методи за корекция на гърди са увеличаване на гърди и повдигане на бюст.

За повече информация относно процедура по намаляване на гърди свържете се с нас

Свържете се с нас