Усмивката е онова, което ни сближава с другите, с нея изразяваме радост и вълнение и всички искаме тя да бъде безупречна, а ако е възможно – и по холивудски блестяща.

Оралното здраве и идеалната хигиена са от първостепенна важност за всеки човек и нищо не може да замени редовната профилактика и старателната грижа за зъбите, венците и цялата устна кухина. За съжаление са малко щастливците, които генетично са надарени с идеални по форма, цвят и здравина зъби, и проблеми се появяват дори при най-внимателна грижа. Добрата новина е, че науката и практиката в съвременната стоматология са на високо ниво, а решение има за почти всеки проблем в устата ви. Никога не е късно да се сдобиете с усмивката, за която мечтаете, и да общувате с удоволствие и без притеснение.

Възможните проблеми със зъбите се делят на две основни групи: медицински и естетични. Тъй като са взаимосвързани, двете категории често се препокриват в някаква степен. Преди да се започне с естетичните корекции, не може да се прескочи етапът на лечение, ако той е необходим. В Brenner Group сме убедени, че правилната диагностика е изключително важна за добрия резултат, затова работим в посока да предложим на всеки пациент връзка с най-подходящите специалисти, които да определят специфичните му нужди. В последните години постоянно нараства броят на пациентите, които предпочитат Турция за зъболечение и естетични корекции. Най-често извършваните процедури в турските клиники са поставяне на фасети, циркониеви корони, зъбни импланти и протези.

Кога да сложим фасети

Фасетите представляват тънки порцеланови или композитни пластини (от 0,3 до 1 мм), които покриват предната част на зъба. Към тях се прибягва, когато проблемите са минимални и имат основно козметичен характер. Поставят се директно върху зъбите, когато има нужда да се променят техният цвят, форма или големина. Зъбът предварително се изпилява от стоматолога, за да могат фасетите да легнат добре върху него. Поставянето на фасети е най-добър вариант при по-тесни и по-малки зъби; когато зъбите са счупени или износени; при обезцветяване (например след прием на антибиотици или умъртвяване на зъба); при леко криви зъби и зъби с по-големи разстояния между тях. 

Основните предимства на фасетите са, че стоят естествено в устата, венците имат  много добра поносимост към тях, устойчиви са на петна и потъмняване и могат да направят усмивката ви с няколко тона по-светла. Изпиляването на зъба е много по-малко в сравнение с това при поставянето на коронка. Животът на фасетите трае около 20 години при варианта от порцелан и 10 години при фотополимерните. След това трябва да се заменят с нови.

Защо циркониеви корони

Циркониевите корони се прилагат при по-проблемни зъби, например при такива със структурни изменения, силно напукани или фрактурирани, почти унищожени зъби или при поставяне на метален имплант, който трябва да се облече с корона. Коронките от цирконий печелят все по-голяма популярност, защото материалът, от който се изработват, е здрав и устойчив, дава чудесни естетични резултати и не позволява натрупване на плака и развитие на бактерии. Цирконият е щадящ по отношение на срещулежащия зъб и не му причинява повреди. Коронката от цирконий не се изтърква, което я прави особено подходяща за хора с бруксизъм (скърцане на зъби). Металът не предизвиква алергични реакции. 

Зъбни импланти или протези

Поставянето на зъбни импланти се причислява към „по-тежката“ артилерия на стоматологията, защото включва хирургична интервенция. На мястото на липсващ зъб във венеца се имплантира метален щифт, върху който впоследствие се прикрепя изградена коронка. Със сигурност поставянето на имплант е по-добър вариант от частични подвижни протези (мостове), защото не уврежда съседните зъби. Този вариант, разбира се, е и по-скъп. При пациенти, които с години носят протези, в турските клиники се предлага комплексно решаване на стоматологичния проблем, като, в зависимост от състоянието на пациента, се поставят например между 6 и 8 импланта, към които се прикрепват 12 до 14 циркониеви корони. Цената за поставяне на зъбни импланти и коронки в Турция струват до 3 пъти по-малко, отколкото в България, което е съществен фактор при нужда от по-значителни интервенции.

Стоматологични услуги в Турция

Денталните клиники и специалисти в Турция, с които работим в Brenner Group, използват най-съвременни стандарти в зъболечението и естетичните корекции, както и най-нова апаратура, материали и технологии. Покрива се целият спектър от стоматологични услуги, който включва диагностика, орална хирургия, ендо- и ортодонтско лечение, поставяне на зъбни импланти и корони, парадонтално лечение, детска и естетична стоматология. Свържете се с нас още сега, за да ви насочим към най-добрите специалисти и процедури, а при необходимост да организираме и вашето пътуване и престой. Конкурентните цени и преференциални условия, както и персоналното отношение към всеки човек, правят избора на стоматологични услуги в Турция логичен и по-лесен от всякога. Общият ни път към здравето и красотата винаги завършва с усмивка. А в този случай – с холивудска усмивка!