Репродуктивни проблеми и възможни решения

Репродуктивните проблеми се срещат все по-често сред младите двойки в световен мащаб – включително в България – поради редица неблагоприятни фактори, засягащи и мъжкия, и женския фертилитет. Все повече от тези двойки търсят решение на проблемите си чрез постоянно напредващите методи за асистирана репродукция, един от които е провеждането на процедури за ин витро оплождане. Въпреки това резултатите от проведено представително изследване на фондация „Искам бебе“ и сдружение „Зачатие“ за репродуктивните проблеми в България разкриват все още висока неосведоменост на населението относно възможностите за провеждане на лечение при репродуктивни проблеми. Отсъства и недостатъчно информация за опитните световно признати специалисти и лечебни заведения, осигуряващи лечение с висока ефикасност и качествена апаратура.

През последните години в България се осигуряват многобройни възможности за финансиране на инвитро процедури. Освен това редица световни специалисти в областта на репродуктивното здраве посещават България, за да провеждат безплатни консултации с български пациенти. Двама от тях са проф. д-р Бюлент Търаш – водещ специалист по репродуктивна медицина и директор на отделението по инвитро оплождане – и д-р Тансу Гюделджи – един от най-добрите специалисти в урологията и в лечението на мъжки репродуктивни проблеми – от болница „Аджъбадем Маслак“ в Истанбул, Турция.

По покана на центъра за здравни консултации, естетични процедури, лечение и диагностика в Турция Brenner Group, проф. д-р Търаш посещава България вече 4 пъти за последните година и половина, за да проведе безплатни разговори с пациенти, страдащи от безплодие в София, Варна, Велико Търново и Стара Загора.

Нашата цел в Brenner Group при организирането на безплатни консултации с топ специалисти, е не само да улесним достъпа на пациентите до качествени медицински услуги, но също и да изградим партньорство с тях, базирано на откритост, прозрачност и отдаденост чрез индивидуален подход и оказване на помощ и подкрепа във всеки етап от преминаването на инвитро лечение в Турция.

Защо да изберете Турция за провеждането на инвитро процедури

Именно Турция е една от държавите, изградили международна репутация за отлични постижения в областта на биомедицината на човешката репродукция. Това е възможно благодарение на уменията и опита на своите изследователи, както и на високата ефективност на осигуряваното лечение и на използваните нови технологии.
Някои клиники демонстрират процент на успеваемост от 71% за жени под 35 години, 65% за жени между 35 и 40 години и 54% за жени между 40 и 45 години.

Освен това, клиниките в Турция не карат пациентите си да чакат дълго за започване на процедурите. След срещата онлайн или по телефона, лечението може да започне веднага след пристигането на пациентите в Турция съобразно избраните дати.

Цени за инвитро в Турция

И не на последно място – цените за лечението с инвитро процедури в Турция са значително по-ниски от тези в редица други държави. Така например в страни като Белгия, Италия, Испания, Франция, Швеция, Норвегия и Канада ориентировъчно бихте заплатили между 3000 и 5000 €, в САЩ – между 8000 и 10 000 €, а в Турция – около 2500 €. Въпреки това, поради спецификите на конкретната диагноза и необходимостта от различни предварителни изследвания и планирани процедури, цените на инвитро оплождането се изчисляват строго индивидуално.

Най-добрите инвитро специалисти в Турция

Проф. д-р Бюлент Търаш, с когото ние в Brenner Group успешно си партнираме, е един от най-добрите световно признати специалисти, разработващи иновативни решения в областта на репродуктивната медицина. През годините той е специализирал в Англия, Израел и САЩ, а в момента е директор на отделението по инвитро оплождане в болница „Аджъбадем Маслак“ в Истанбул. Професор Търаш е президент на Турската асоциация по гинекология и акушерство от 2008 година и вицепрезидент на Асоциацията за контрацепция и репродуктивно здраве. Той и екипът му са едни от най-добрите лекари, които успешно разработват иновативни решения и прилагат авангардни технологии в сферата. Професор Търаш е единственият квалифициран специалист, използващ стволови клетки, за да осигури шанс за зачеване дори за жени в менопауза. Неговият екип прилага и иновативния метод плазмотерапия при пациентки с изчерпан яйчников резерв.

Най-добрите болници за инвитро в Турция

Освен веригата Аджъбадем, центровете за ин витро оплождане „Мемориал“ са друга добра алтернатива за специалисти и лечебни заведения, към които да се насочите в Турция. Разположението им в повече различни градове, като например Анкара, Анталия и Истанбул, осигурява повече възможности за достъп до академичен лекарски състав, който се опитва да намери решение на много и различни репродуктивни проблеми. Специалистите от центрове „Мемориал“ се занимават, например, с неуспешни инвитро оплождания, жени в напреднала възраст, желаещи да станат майки, тежко мъжко безплодие и случаи на повтарящи се спонтанни аборти. Те идентифицират много успешно и изолират генетично предавани заболявания като таласемия, мускулни заболявания и хемофилия в ембрионите и по този начин помагат за раждането на здрави деца. Постиженията на центровете за инвитро оплождане „Мемориал“ се ценят високо както в Турция, така и в Европа и по света.

Трета алтернатива за добри лечебни заведения и специалисти в областта на асистираната репродукция в Турция, предлагат болници „Liv Hospital“. В техните отделения работят лекари, които се стремят да осигурят персонализирано лечение, избирайки най-подходящия вариант за лечение заедно със своите пациенти. След първото “интервю” се предвижда индукция на овулация (регулиране на овулацията), хирургична интервенция, вътрематочна инсеминация (ваксинация) или IVF-ICSI (инвитро оплождане) за лечение на безплодие. Осигурява се и психологическа подкрепа за двойките.

Инвитро процедури в Турция – какви са законовите изисквания

Биоетичните закони, контролиращи инвитро оплождането в Турция, са по-строги от съответните закони на повечето европейски държави. Освен това са забранени донорството на сперматозоиди, яйцеклетки и ембриони, както и сурогатното майчинство. Инвитро оплождане не се предлага на самотни жени или еднополови двойки. Законът не определя точна възрастова граница за инвитро оплождане. Разрешени са максимум 2 ембриона на цикъл независимо от възрастта или броя на опитите. Предимплантационната диагностика и серумният скрининг за анеуплоидия са разрешени от закона, но не е разрешено да се избира полът на ембриона.

Инвитро в Турция с помощта на Brenner Group

Въпреки често срещаните репродуктивни проблеми при много двойки в България, съвременните методи на лечение, опитът на специалистите и бързо развиващите се технологии в Турция, правят възможна мечтата за дете да стане реалност. В Brenner Group осигуряваме посреднически услуги за консултация и лечение както на жени, така и на пациенти с мъжки фактор. Поемаме пълен ангажимент за организиране на целия престой на пациентите ни в Турция по време на лечение или диагностика. Координираме придвижването от мястото за настаняване до лечебното заведение, както и при пристигане от летище/гара до хотел. Предлагаме избор от хотели, с които си партнираме. Осигуряваме преводач и пълна асистенция пo време на престоя, така че езиковата бариера да бъде минимизирана. Координираме обмена на документи с лекуващия лекар и болницата. В случаи, когато има нужда, помагаме и за набавяне на медикаментите за лечението. На разположение сме 24/7 независимо от деня и часа. Свържете се с нас за безплатна консултация още днес на info@brennergroup.bg и ни разкажете за вашия случай. Ще се радваме да бъдем част от сбъдването на най-съкровената ви мечта – тази за дете.