Абдоминопластика

Абдоминопластиката е хирургична процедура, насочена към премахване на излишната телесна мазнина и стягане на кожата в областта на корема. Тази техника Ви позволява бързо да постигните плосък и тонизиран корем, дори в случаите, когато диетите и спортните тренировки на коремните мускули са безсилни.

Абдоминопластиката  е корекция на излишната кожа и подкожни мазнини, локализирани в коремната област. Процедурата е подходяща както за мъже, така и за жени и е много популярна заради високата си ефективност, безопасност, ниски наранявания и възможността за ускорен рехабилитационен период.

Абдоминопластиката може не само да премахне излишните мазнини, но и да затегне кожата, мускулната тъкан, гарантирано да осигури отличен естетичен резултат, дори и в най-трудните случаи.

Понякога абдоминопластиката се извършва след обширна предварителна липосукция , за да се елиминира увисналата кожа и придаде на пресата безупречен вид.

Видове абдоминопластика

Процедурата може да се извърши по следните методи:

Мини абдоминопластика
Операцията се извършва само на долната част на корема – излишната кожа и мастната тъкан се отстраняват. Прави се минимален разрез, който впоследствие трудно се забелязва.

Пълна абдоминопластика
Операцията засяга цялата предна стена на корема: кожата се стяга, излишните мастни натрупвания се елиминират, перитонеалните мускули се зашиват, позицията на пъпа се променя. Този тип операция изисква повече разрези, но в резултат на умелата работа на нашите лекари те са едва забележими.

Ендоскопска абдоминопластика
При този тип операция кожата не се засяга и се зашиват само мускулите. Методът е подходящ  например при диастаза и мускулно напрежение в резултат на бременност. Операцията се извършва чрез два малки разреза, което прави интервенцията напълно невидима.

Видът на процедурата се определя индивидуално за всеки пациент. Този избор зависи от степента на деформация на предната коремна стена, от количеството мастни натрупвания и излишна кожа, както и от очакваните резултати.

Показания за коремна пластика

Има няколко причини за извършване на абдоминопластика:

  • след раждане стрии, увиснала кожа и прекомерно разтягане на мускулната тъкан в резултат на бременност;
  • излишна кожа без прекомерна телесна мазнина, най-често наблюдавана след бърза загуба на тегло;
  • диастаза (дивергенция) на мускулите на ректуса на корема.
  • кожни мазнини, “престилка”, образувана след тежка загуба на тегло.
  • следоперативни деформации – в резултат на елиминиране на хернии, цезарово сечение и други интервенции.

За повече информация относно лечение, процедура или болници свържете се с нас

Свържете се с нас